Seig og sukkerfri brownies…

Publisert av Janne Rossebø den

Brownies er alltid en vinner, og den kan også lages «sunnere»- uten rafinert sukker. Denne fant jeg inspirasjon til på Linda Stuhaug sine sider, som forøvrig har mange fine og gode oppskrifter.

Hemmeligheten ved brownies er at den ikke må steikes for lenge, for da blir den tørr – den perfekte brownie skal være litt seig…

Du trenger:
100 g smør
100 g sukkerfri, mørk sjokolade
100 g sukrin gold
300 g fibersirup
2 egg
4 ss kakao
100 g fibramel
en klype salt

Slik gjer du:
1. Sett ovnen på 175 grader. Smelt smør og sukkerfri sjokolade på middels varme. Ha over i en bakebolle.

2. Tilsett sukrin gold og fibersirup. Bland godt før du visper inn egg og en klype med salt.

3. Sikt inn kakao og fibramel, og rør til en glatt og jevn røre.

4. Hell røra over i en form på ca. 20×30 cm med bakepapir i bunnen. Stek i 15-20 minutter, eller til browniesen akkurat har satt seg. Pass på å ikke steke den for lenge.

5. Det er først når kaka er heilt avkjølt at den blir seig. Og den bør oppbevares i kjøleskapet.

Kategorier: Kosthold

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *