Salatbonanza

Salat er så mye mer en isberg salat med tomat og agurk…

Jeg har lært av en kokk, og en venn av meg, at den perfekte salaten må bestå av visse elementer: noe søtt, noe salt, noe krispy, noe surt/syrlig og noe mykt.

Her er noen tips til noen av mine favoritter. Noen ganger bruker jeg dem som et eget måltid i varmen, og da er jeg påpasselig med at jeg inkluderer en proteinkilde, som f.eks. ost eller kjøtt. Nøtter tilfører også sunt fett, og gjør salaten mer komplett. Ofte bruker jeg salater til å friske opp ett tung måltid, eller for å supplementere med noen grønt for et balansert, og/eller sunnere, måltid.

Dette er til inspirasjon, så ha i det du liker og ikke minst har på kjøkkenet. Men tenk på de 5 komponentene, for det er faktisk noe i det.

Bildet over er en «gresk salat»: modne tomater, agurk, løk, feta ost (må være gresk), salt og god ekstra virgin olivenolje. Smaker dessverre ikke helt det samme som på Kreta, men…

«Spinat og appelsinsalat»:

Babyspinat
ruccola
grovrevet gulrot
fileterte appelsinbiter
litt salt
litt ekstra virgin olivenolje
ferskpresset appelsinjuice
valnøtter

(mer…)