Rawdelicious Gulrotkake

Publisert av Janne Rossebø den

Jeg elsker gulrotkake- den myke bunnen, med gulrot og kryddersmak, og toppet med deilig krem.
Du trenger ikke alltid en høytid for å kose deg, og spesielt ikke når kaken i tillegg er sunn og full av nyttige saker. Dette er en kake du faktisk kan spise til frokost, lunsj og kvelds…
Ellers så er det morsdag neste helg, så da er det kanskje en ekstra god anledning?!

Siden jeg elsker kjappe og enkle løsninger, så måtte jeg prøve gulrotkake i rå form, og fant inspirasjon av veganeren.no:

Bunn (20 cm, kakeform)

  • 2,5 dl mandler
  • 2,5 dl valnøtter
  • 4 dl dadler, uten stein (ca. 20 stk, avhengig av størrelse)
  • 3 dl finrevet gulrot (ca. 3-4 stk, avhengig av størrelse)
  • 1 dl kokosmasse
  • 2 ts vaniljeekstrakt
  • 2 ts kanel
  • 1/2 ts malt muskat
  • evt revet skall av en appelsin, en sitron eller en lime

Ta frem en food processor og knus nøttene i den. Tilsett resten av ingrediensene minus 1 dl dadler i tilfelle du ikke trenger å bruke alle. Kjør til en grov masse som henger godt sammen. Er den for tørr, tilsett flere dadler. Kaken skal være litt fuktig/saftig, men ikke for bløt.

Kle en liten kakeform med bakepapir i bunnen. Spre gulrotkakemassen utover og glatt til overflaten. Sett i kjøleskapet mens du lager kremen.

Krem:

  • 2,5 dl cashewnøtter, bløtlagt over natta (evt ligget i kokvarmt vann i 2-3 timer)
  • 1,5 dl kokoskrem (sett en boks kokosmelk i kjøleskapet, skrap ut det tykke laget som danner seg øverst i boksen)
  • 4 ss kokosmelk («vannet» fra boksen med kokosmelk)
  • 4 ss agave- eller lønnesirup (eller annen søtning)
  • 2 ts vaniljeekstrakt

Hell vannet av cashewnøttene og ha alle ingredienser i en food processor og kjør den til kremen blir helt glatt.

Spre kremen utover kaken, og sett den tilbake i fryseren. La den stå der i minst en time (gjerne lenger, min stod over natta). Ta den ut, la den hvile i romtemperatur i en halvtimes tid før du skjærer den i pene stykker. Pynt gjerne med litt revet sitrusskall nøtter, eller revet gulrot eller gulrotstrimler.


0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *