Jaffa Kjeks

Publisert av Janne Rossebø den

Disse kjeksene hadde nok sin storhetstid på 80-tallet, men selges også i dag, rundt om i verden. Jeg har aldri vært glad i de man kjøper i butikken, fordi jeg har synes de er for søte. MEN jeg liker jo veldig godt kombinasjonen av appelsin, kjeks og sjokolade (hvem gjør ikke det?).

Nå for tiden er appelsinene ekstra saftige og søte, så dette er en perfekt tid å lage disse på.

Disse kjesene, eller kakene som noen kaller dem, smaker derfor helt fantastisk når de er hjemmelagde. Og bonusen er at de da kan lages sunnere. Selv om det er flere steg, er de ikke vanskelige eller mye jobb.

De er like perfekte til å servere til kaffen, som å ha med i tursekken.

APPELSINGELE:
ferskpresset juice fra 4 appelsiner
Gelantin

Hvordan: Bløtlegg gelantinen i kald vann (for riktig antall plater- følg anvisningen på pakken, etter at du har målt hvor mye juice du får).
Varm opp juicen i en kjele. Klem ut ekstra vann fra gelantinplatene, og ha i når juice begynner å ryke (skal ikke koke). Rør godt til gelantinen er godt blandet. Ha geleen i en flat form slik at den blir ca 0,5 – 1 cm tykk. Sett i kjøleskapet til den er stiv. Det tar vanligvis 2-3 timer.

KJEKS:
50 gr havregryn
50 gr havremel (bare kjør havregryn i foodprosessor til mel)
1 ss honning
1 dl hakkede mandler
2 egg

Hvordan: Pisk eggenen til eggedosis, og vend forsiktig inn resten. Hell røren i muffinsformer, ca. 1 ss i hver form. Stek dem på 200 grader i 5-10 minutt, til de er lett gyldne.

Når kjeksene er avkjølte, og geleen er stiv, kan du gjøre de ferdige. Da finner du et form eller et glass, som er litt mindre enn kjeksbunnen, slik at du kan stikke ut runde former av geleen, som legges oppå kjeksen.

Deretter smelter du 200 gram mørk (sukkerfri) sjokolade over et vannbad, og heller dette oppå. Ha de gjerne på rist med noe under, ettersom det som blir for mye da bare renner av.

Sett i kjøleskapet til sjokoladen har stivnet og NYT!


0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Avatar placeholder

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *