Hjemmelaget granola

Publisert av Janne Rossebø den

Min frokostfavoritt er granola med cultura. Men granola er også godt som topping, for eksempel på yoghurt eller «cottage cheese og kesam-skål».
Å lage sin egen granola er både enkelt og godt! Når kunder spør om de kan kjøpe granola må jeg desverre skuffe…de fleste har like mye tilsatt sukker som lørdagsgodt. Rene kornblandinger er jo greit, men de smaker så kjedelig! Og når man endelig finner en granola blanding som er bra, så blir jeg lei av å spise den samme dag ut og dag inn…

Når du lager din egen granola kan du sev bestemme hva som skal oppi, hvilken smak du vil ha og hvor søt den skal være.

GRUNNOPPSKRIFT (til en stor krukke):
300 gram 4-korn
350 gr nøtter (jeg brukte mandler, hassel- og valnøtter)
50 gr gresskarkjerner
50 gr chiafrø
50 gr sesamfrø
50 gr solsikkekjerner
5 ss smør
10 ss fibersirup (eller honning)

FREMGANGSMÅTE:
Hakk nøttene i mindre biter og bland sammen med de andre tørrvarene. Ha i en stor stekepanne (har du ikke stor stekepanne, bør du lage halv porsjon), sammen med smør og fibersirup. Stek på middels varme til alt er vendt inn i smør og sirup og har fått en gylden farge. Avkjøl på bakepapir, og oppbevar i en krukke.

Du kan variere denne i det uendelig, f.eks;
Liker du ikke 4-korn, så kan du ta havregryn (og glutenfrie). Du kan variere med hvilke nøtter og frø du bruker. Du kan ha i tørket frukt og/eller krydder. Og det går an å lage en salt karamell smak, med litt mer søtning og salt. Det er bare å prøve seg frem.


0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Avatar placeholder

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *