Din egen sjef i ditt eget liv?

Publisert av Janne Rossebø den

NB: Bildet er tatt under arrangerte, kontrollerte og trygge former.

Eller…
– lar du andre definere hva du føler og tenker?
– er du var på kritikk?
– har du mistet retning på hvor og hvs du vil?
– unngår du problemer?
– er du et offer for omgivelsene?
– klager du mye? På andre mennesker, på omstendighetene og hva du MÅ gjøre?
– bruker du tid, og energi, på mennesker du egentlig ikke vil være med?
– er du avhengig av andre, med hensyn til hvordan dagen din blir?
– føler du det som et ork, når du våkner og står ovenfor en ny dag?
.
Kan du svare bekreftende på en eller flere over, burde du ta noen grep.
.
Hvorfor…?!? Fordi…
– du vil få bedre selvfølelse
– du vil ta valg basert på det som er best for deg.
– du vil få mulighet til å bruke mer tid på det du vil. Da prioritere du riktig og vil ha mindre dårlig samvittighet.
– du tar ansvar for egen oppførsel og for livet ditt.
– du lærer å si nei, og vil ikke bli presset inn i situasjoner du ikke å ønsker å være i.
– å ha kontroll over ditt eget liv, forebygger mot psykiske lidelser.
.

Så hva kan du gjøre?

Noen ganger handler det å se på situasjonen fra en annen vinkel, kanskje utenfor oss selv. Hvem husker ikke når man var ung, og de første kjærlighetene blomstret? Da gjorde ofte guttene (og sikker jentene også) «teite» ting, for å få oppmerksomhet. Jeg husker en jeg var forelsket i (og han i meg tydeligvis) dynket meg i snø…

Kanskje din svigerinne ikke sier det hun gjør for å såre deg? Kanskje er hun usikker selv? Sjefen din mener kanskje ikke å være sur, men er kanskje midt oppi problemer på hjemmebane.

Ofte finnes det en grunn til at folk handler som de gjør, og det betyr ikke at det de gjør er riktig. Men med et litt åpnere sinn, og forståelse, kan man kanskje få bedre innsikt?

Når jeg begynte som PT tok jeg hvert «nei» personlig. Men det handler jo ikke om det- noen hadde ikke behov for tjenesten min, noen hadde ikke råd, eller ønsket å prioritere det og noen «matchet» jeg rett og slett ikke med.

Vi har nemlig ulik personligheter, og dette påvirker oss hvordan vi handler og agerer. Noen ganger er det en «mismatch», men da handler det om å akseptere dette eller ikke. Er det sjefen din du ikke kan tåle, ja, da bør du kanskje se deg etter en annen jobb. Eller bestemme deg for å jobbe med disse utfordringene.

Vi henger oss ofte opp i hva EN person mener om oss, men ville vi fått samme svar og vi spurte 100 personer? Tenk over det…

Og vit at du MÅ ingenting…det er du som bestemmer i ditt liv! Liker du ikke noen i svigerfamilien din, så MÅ du ikke be dem over. Du kan passe på å være opptatt når de kommer på besøk.

Minn deg selv på at du har et valg i ALT du gjør, tenker og føler. Bruk språk som «Jeg velger å gjøre…», fremfor «Jeg må gjøre». Så er svigerforeldrene bedt på besøk, og du velger å stå i det, så velg å gjør det til en positiv opplevelse, om ikke for deg selv, men for dem du er glad i.

Så ta ansvar for hvordan du handler, tenker og føler, vær åpen og imøtekommende for andres meninger, følelser og tanker, men sett dine egne grenser.


0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Avatar placeholder

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *