Jeg gleder meg vilt…

Publisert av Janne Rossebø den

..til det blir vår og bart på bakken, og jeg kan ut å løpe igjen. Gjør du?

Det er rart å tenke på at jeg en gang ikke likte å løpe. Eller det vil si, jeg synes det var gøy å løpe på fotballbanen, etter en ball. Men ikke ellers…


Mye hadde nok med at jeg var mye tyngre enn det jeg er i dag, pluss 15 kilo, «give and take». Og da likte ikke knærne at jeg løp, spesielt ikke på asfalt. Etter at jeg fikk min sønn, klarte jeg å bli kvitt mye av de ekstra kiloene mine ved å gå mange timer og kilometer med vognen, hver dag. I begynnelsen var det fordi han sov så godt i vognen, og jeg følte da at jeg fikk tid for meg selv og kunne slappe av. Slik begynte jeg etterhvert som kiloene gikk av, å småjogge med vognen. Og siden da (utenom med bekkenløsning med nummer to) har jeg likt å ha den løpetiden ute, der jeg nyter frisk luft, hva enn for vær, egentid og ikke minst å bruke kroppen.
I senere tid meldte jeg meg på løpekurs, og jeg må si jeg følte meg ganske spent og litt malplassert da jeg møtte opp. Jeg tenkte at alle de andre var så mye bedre enn meg, og at jeg kom til å skille meg ut og ødelegge for gruppa. Men jeg fikk faktisk til noe, og noe var jeg bedre på enn andre som hadde løpt mer før meg. Ikke minst var det ufattelig deilig å kjenne jeg fløy fortere og fortere fremover, bare ved å lære å ta riktig løpesteg. Og jeg glemte både tid og sted, før kurset plutselig var over.

Siden den dagen har jeg ELSKET å løpe, og har lært meg mer og mer om teknikk, og andre viktige ting som påvirker løpingen vår. Der jeg før var redd for å trene noen i utholdenhet, og sendte de videre til andre trenere, elsker jeg dele min løpekunnskap med andre og se de oppleve det samme som jeg har.

Så nå har jeg tatt steget fullt ut, og satt sammen et helt kurs på hele 10 treninger, som jeg gleder meg vilt til å holde. Har du lyst å lære og løpe eller få større glede av løpingen din, så send meg en melding, enten her på «kontakt meg» eller på post@dittmal.no. Jeg håper å høre fra deg!


0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Avatar placeholder

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *