Hva drømmer DU om?

Publisert av Janne Rossebø den

Jeg har opplevd at veldig mange kunder kommer til meg med ett ønske å komme i form, og det de fleste egentlig mener er «å se bedre ut naken». Men når jeg spør litt mer rundt dette er det få som har reflektere over hvorfor de gjør som de gjør, hvorfor de vil bli som de vil og hvorfor de vil oppnå det de vil oppnå. For det er ofte ikke lenger deres egne mål, men noe de har sett i sosiale media og/eller sett og hørt av venner, bekjente eller på gymmet.

At dette ikke er kundens genuine mål kommer gjerne frem etter at vi da har satt i gang, og jobbet mot dette målet. Når den første «motgangen» kommer i form av en tøff økt, litt motgang i form av f.eks. sykdom, hektisk hverdag eller annet, eller at kunden må begynne å legge inn en egeninnsats i tillegg til våre timer. Da finnes plutselig ikke motivasjonen der lengre.

Mange synes det er vanskelig spørsmål som jeg stiller på første konsultasjonen, når jeg prøver å grave litt dypere i hvorfor de ønsker hjelp av meg. De svarer avvikende på spørsmålene og svarer som «alle» andre. JA, mine spørsmål er kanskje vanskelige, men jeg gjør det  fordi jeg vet at å finne den riktige motivasjonen er viktig. Spesielt de dagene som er tyngre enn andre. Det er da vi trenger å se det vi drømmer om for oss. Det som gjør av vi går på trening og/eller gjør de riktige valgene, så vi kan fortsette på veien mot målet.

Det «å se bra ut naken» defineres til de grader av de vi blir bombardert med utenifra og rundt oss, altså en ytre motivasjon. Men de færreste har tenkt over, hva som faktisk skjer om de hadde sett ut som Beyonce, Kim Kardashian eller noen andre. Hadde en blitt lykkeligere da?

Det jeg så gjerne vil når jeg spør potensielle kunder og kunder om hva de ønsker å oppnå, er at de svarer noe som virkelig betyr noe for en og som de virkelig drømmer om. Jeg vil at målet skal være noe som vekker følelser i en, slik at det nesten kribler litt i magen ved å tenkte på det. Da finner man sin indre motivasjon og drive. Og da har vi noe å jobbe med, som jeg vet gjør at en tar de riktige valgene på de vanskelige dagene, og som vil gi resultater. Det er både inspirerende for kunden, og meg.

Så våg å drømme. Tenk frem i tid. Hva er den store drømmen din? For drømmer og mål henger ofte sammen. Legg til side janteloven og dine egne begrensninger og drøm. Drømmer har en enorm innflytelse på vår evne til å trene og være fokusert over tid.


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *