PAME

Når du skal på ferie, ser du etter en avslappende ferie på stranda med god mat, eller en aktiv ferie med trening? Eller du av typen som ønsker i pose og sekk? Da kan vi tilby deg en uke på magiske Kreta hvor du kan kombinere avslapping og trening!

Jeg (Janne) elsker Kreta, både folkene og maten og hele øya, etter å ha bodd der i 8,5 år. Da den greske krisen kom i 2010, begynte jeg å tenke at jeg måtte «bli noe» og hadde så lyst å starte mitt eget- på Kreta. Jeg søkte meg derfor hjemmover i den tro at ved endt utdanning, skulle jeg tilbake til Rethymno. Men så traff jeg min mann, og etter to barn, katt, hun, to bachelor grader og personlig trener sertifikat, blir jeg boende i Norge. Så hva er nest best? Jo, selvsagt å kunne dra utnytte av all min nyervervede kunnskap OG min kjennskap til Kreta, språket, kulturen og historien, og arrangere treningsreise med «nogot attåt». Etter så å blitt kjent med Marte, og introdusert ideen, tok jeg henne med til Kreta. Hun falt pladask for konseptet og vi bestemte oss for å arrangere årlige treningsturer til Rethymno.
Og i oktober 2017 dro vi ned med de første kundene våre, og turen ble akkurat så bra som vi håpet på.

Programmet for uken vil bli tilpasset etter deltagernes behov – uansett treningsbakgrunn. Vi legger opp til at treningen skal være morsom og variert, du får treningsveiledning underveis og vi er tilgjengelige for spørsmål.  Vi legger opp til trening to ganger daglig, med tid til både avslapning, sol, bading og sightseeing mellom øktene. Midtveis i uka blir det en treningsfri dag, hvor du selv står fritt til å velge mellom øyas mange forskjellige aktiviteter. Både nord- og sørkysten tilbyr lange sandstrender hvor du kan slappe av i sola med en god bok, eller svømme med fiskene i det krystallklare vannet. Eller kanskje du er mer interessert i en vandretur i Europas lengste ravine; den magiske Smariaravinen, eller ønsker å spasere gatelangs i Rethymnos koselige gater. Vi hjelper deg med å finne det som passer akkurat deg! I tillegg byr øya på uendelig varianter av god mat og drikke.

Hvorfor velge oss når det er et mangfold av selskaper som tilbyr treningsturer med kjente coacher og trenere?

Vi tilbyr deg en tur hvor vi er mer enn kun din trener. Vi tilbyr en tur hvor vi personlig følger deg opp gjennom hele uken. Vi er tilgjengelige for både spørsmål knyttet til trening, utflukter på øya, hvor du får tak i den beste lunsjen eller middagen, samt en kaffe i poolbaren på hotellet etter treningsøkten.
Vi er også med på middager og utflukter. Med oss får du mer enn en treningsreise, du får en sosial ferie, unik mulighet til å bli kjent med Rethymno og øya, historie og kultur, og å lære masse om trening, både generelt og hva som er viktig for akkurat deg.

Sjekk gjerne ut vår facebook side og instagram: @pametreningsreiser

TURER:
9 -16. oktober 2018 (siste påmelding 1. september)
30. april – 7. mai 2019
Ta kontakt for priser

REFERANSER FRA NOEN AV VÅRE DELTAKERE:

INGER, 69 ÅR

Dette er jo ikke saken for meg – 69 år gammel og ikke særlig godt trent, tenkte jeg da tilbudet om treningsferie på Kreta dukka opp. Det var Janne som sendte forespørselen. Jeg har kjent henne siden hun fikk meg på beina- etter en lungebetennelse – for noen år siden. Samtidig var tilbudet fristende. Jeg er glad i sol og varme , og oppholdet ville forlenge sommeren.

Det endte med at jeg svarte : » ja «. Det var januar, godt skiføre og langt fram. Etterhvert som tida nærma seg, grua jeg meg nok noe. Jeg blei ikke mindre bekymra da jeg skjønte alderssammensetningen; fra 24 til 69

Men for en gjeng ! Herlige folk , inkluderende og forståelsesfulle ! Opplegget var fint. Alle trente ut fra egne forutsetninger. Noen tok 10 gjentagelser av øvelser, andre tok 5 Alt var like bra. Viktig poeng her konkurrerte en med seg sjøl . Trening to timer pr. dag, så det blei god tid til soling og shopping for dem som ønska det.

Ett ekstra pluss var det at Janne har bodd og arbeida i byen i flere år. Hun snakker språket og har mange gode forbindelser. Første kvelden viste hun oss rundt i byen, det var veldig interessant. Vi endte opp på et fint spisested med utsøkt mat fra Kreta. Den andre treneren ; Marthe, skal også nevnes. Hun er ung, svært dyktig, omsorgsfull og inkluderende.

Treningsferien anbefales absolutt!!!

NINA, 27 ÅR

På tur med PAME treningsreiser blir du tatt godt vare på av reiseledere helt fra start, så lenge du kommer deg til flyplassen på egenhånd, så fikser de resten.

Det er en uke full av aktivitet, men også nok av fritid til å ligge ved bassenget, shoppe i en helt nydelig gamleby som Rethymno har å by på eller slappe av på stranda, som er rett ved hotellet.

Med kunnskapsrike og energiske trenere kan du regne med å lære noe nytt når det kommer til trening og din egen kropp, enten du er erfaren med trening eller ei.

Det beste er kanskje at du trenger absolutt ikke kjenne noen for å være med på tur, og du trenger absolutt ikke kunne noe om trening. Vi ble en så fin gjeng på tur, vi lo, trente og spiste god mat sammen. Jeg er til og med invitert rundt andre steder i landet for å besøke noen av de jeg møtte på tur.

Gleder meg allerede til neste år!

ANNETTE, 41 ÅR

PAME treningsreiser skiller seg positivt ut fra andre treningsreiser. Du får mer personlig oppfølging fra profesjonelle PT’er, slik at du får inn riktig grunn teknikker og mer utbytte av treningen. Treningen passer for alle uansett utgangspunkt, alder og kjønn. Det er en liten gruppe som blir godt kjent, så den sosiale biten blir en positiv del av reisen- om du ønsker det.

Du får i tillegg vite mye om historien og Kretansk kultur i og med at en av PT ‘ene (Janne) har bodd på øya og, snakker flytende gresk.

De har mange gode samarbeidspartnere som gir oss gode priser på nydelig gresk mat, is, bakverk, fysioterapi, massasje, smykker, vesker  ol.

Denne reisen kan jeg virkelig anbefale. ❤
TERJE, 51 ÅR

I oktober 2017 var jeg med på en treningsreise arrangert av «PAME treningsreiser» til Rethymno på Kreta. For meg var det første møte med denne type ferie og opplegg. I tillegg var det var første gang «PAME treningsreiser» arrangerte tur, så jeg må innrømme at jeg var rimelig spent på hva jeg hadde begitt meg ut på og hvordan dette ville bli. Selv om jeg trener regelmessig, var det mange spørsmål surret rundt i hodet mitt!

1. Hvilke mennesker drar på sånne turer?
2. Er jeg for gammel til dette?
3. Er jeg godt nok trent?
4. Hvilke trening blir det?
5. Blir det harde økter, klarer jeg å henge med?
6. Trening morgen og kveld, tåler kroppen dette?
7. Kreta i oktober..hva skal man ha med seg?
8. Hotellet, standard, treningsarena, mat…
9. Mellom treningene da..hva da med det sosiale?

… men jeg hadde jo meldt meg på…i februar

I forkant ble det sendt ut informasjon og bilder om det meste, men allikevel.. spent!

Nå er turen gjennomført og jeg kunne spart meg for alle «bekymringer, skepsis og tenking frem og tilbake». Det ble en super tur med mange minnerike opplevelser.

1. Det var utelukkende hyggelige folk med treningsglede som var med på turen.

2. Neida, med et aldersspenn fra «noenogtjue» til «nesten sytti», var jeg midt på treet med mine «parogfemti». Det var faktisk berikende med så stort spenn i alder! Tommel opp!!!

3, 4 og 5. Med profesjonelle PT’er som arrangører og trenere, ble treningen tilpasset og lagt opp så alle kunne delta på sitt nivå med godt utbytte. Det var fokus på personlig oppfølging, teknikk og riktig gjennomføring.

6. Det var jo en treningstur, så jeg ble temmelig sliten. Her ble det lagt opp med alternativ trening med andre øvelser for de av oss som trengte lettere varianter. (takknemlig for det). Enkelte valgte også å stå over ei økt eller to for å benytte seg av partnertilbudet med massasje, fysioterapi eller spa.

7. Erfaringen var, god norsk sommer med 22-25 grader i luft og vann. Så pakking med vanlige klær og noen ekstra sett treningsklær og gode sko, ville vært tilstrekkelig. Jeg kunne spart meg den ekstra baggen med «godt å ha ting». Dem har jo vaskemuligheter på Kreta også.

8. Hotellet lå i et stille og fredelig område og hadde helt grei standard og god mat. Hotellets beliggenhet var ideell med nærhet til treningsområder og fritidsaktiviteter med kort vei til butikker, barer og spisesteder.

9. Opplegget, gruppen og måten ting var organisert på, opplevde jeg som positivt med en god setting der vi i gruppene ble godt kjent. Mellom treningsøktene og på kveldene var det tilbud om ulike sosiale aktiviteter. På fridagen, valgte noen av oss å ta en rundtur på øya med leiebil, mens andre valgte stranda og shopping.

En ekstra bonus til dette opplegget var at «PT Janne» har bodd og jobbet i området tidligere og var «integrert» i lokalsamfunnet. Hun snakker gresk og er godt kjent på øya og har et godt innblikk og kjennskap i lokal historie og den Kretanske kultur. I tillegg har Janne et «eget solid nettverk» blant de lokale som ble presentert for oss som «servicepartnere». Her nøt vi godt av gode tilbud på en rekke varer tjenester ekstra service.

Alt i ett en super reise som jeg kan anbefale på det sterkeste.