Surt og søtt uten sukker…rabarbra og jorbær smuldrepai

Publisert av Janne Rossebø den

Rabarbra kommer opprinnelig fra Sentral-Asia og kom til Europa på 1700-tallet. Rabarbra er egentlig en grønnsak, men blir brukt som en frukt.

Rabarbra er kalorifattig og inneholder mye kostfiber og en del vitamin K og mineraler.

Rabarbra bør renses før bruk. Kutt av topp og bunn og del opp i passe biter. Rabarbra kan spises naturell, men da gjerne med litt sukker. Den er frisk og syrlig i smak og passer godt til grøt, suppe og kompott. Brukes til saft, sylting og hjemmelaget vin, og er også god til fyll i kaker og pai. Rabarbra kan fryses. Kutt opp i ønskelige biter og frys ned.

Sukkerfri rabarbra- og jordbær smuldrepai
250 g rabarbra
200 g norske jordbær
1 ss potetmel
50 g sukrin gold
1 ts ekte vaniljepulver

Smuldretopping:
75 g smør, romtemperert
50 g mandler, grovt hakka
50 g sukrin gold
25 g havre eller fibramel
50 g havregryn

Sett ovnen på 175 grader. Vask og skjær rabarbraen i jevnstore biter, ca. 1 – 2 cm. Rens jordbær og del i to. Ha alt over i en bolle, og vend sammen med potetmel, sukrin gold og ekte vaniljepulver.

Fordel rabarbra- og jordbærblandinga i en liten (maks 24. cm) paiform eller ildfast form.

Bland sammen det tørre til smuldrelokket og kna inn romtemperert smør med hendene. Det skal bli en klebig, smuldrette masse. Fordel over rabarbra- og jordbærblandinga.

Stek smuldrepaien på nederste rille i ca. 30 minutter, til smuldrelokket har blitt gyllent. Legg eventuelt over eit bakepapir underveis i steikinga om smuldrelokket begynner å bli mørk. Avkjøl i minst 30 minutter før servering.

Server gjerne med vaniljeis eller vaniljekesam. NAM 🙂

Kilder:
www.lindastuhaug.no
www.frukt.no

Kategorier: Kosthold

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Avatar placeholder

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *