Uimotståelig nøttekake…

Publisert av Janne Rossebø den

Denne kaken har havnet på topplisten hos NRK flere ganger, og jeg så min mulighet til å prøve den nå i påsken, når vi skulle lage noe ekstra godt. Hemmeligheten i denne kaken er å fylle nøttebunnen som faller sammen, med en seig sjokoladekrem, og toppe med krem. Jeg valgte å erstattet sukkeret med søtning; SukrinGold, noe som gjør den litt sunnere.

Den er likevel kaloririk, ettersom den inneholder nøtter, egg og fløte, men den er utrolig mektig så man orker likevel bare et slite stykke…

INGREDIENSER

Bunn

  • 5 mellomstore egg
  • 1 dl SukrinGold
  • 2 ts bakepulver
  • 4 ss fibramel (kan sløyfes)
  • 5 dl malte mandler og/eller hasselnøtter

Sjokoladefyll

  • 2 dl fløte
  • 200 g mørk sjokolade (sukkerfri)

Kaffekrem

  • 3 dl fløte
  • 2 ss Sukrin Gold
  • 1 – 2 ss Nescafé espressopulver

SLIK GJØR DU:

Bland sammen nøtter, mel, bakepulver og SukrinGold. (Du måler 5 dl maltemandler/hasselnøtter)

Pisk eggene til eggedosis. Vend nøtteblandingen inn i eggedosisen med en slikkepott.

Kle en springform, ca. 22-24 cm, med bakepapir. Hell i røren og stek kaken ved 160 °C i ca. 45 minutter. Avkjøl nøttebunnen i formen.

Sjokoladefyll

Finhakk sjokoladen og ha den i en liten bolle. Kok opp 2 dl fløte og hell fløten over sjokoladen. Rør til sjokoladen har smeltet og blandingen er blank og elastisk.

Bre sjokoladefyllet utover nøttebunnen (la den fortsatt være i formen) og sett kaken i kjøleskapet. La den stå til sjokoladen har stivnet.

Krem med smak av kaffe
Visp fløte, SukrinGold og kaffepulver til krem. Løsne kaken fra formen og legg den over på et fat. Bre kremen utover kaken eller sprøyt den på med en sprøytepose.

Pynt med revet eller biter av sjokolade eller nøtter. La gjerne kaken stå et par timer i kjøleskapet før servering.

Kategorier: Kosthold

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Avatar placeholder

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *