RAW sjokolade og karamellkake

Publisert av Janne Rossebø den

For meg er det viktig at kaker er enkle og lage, ikke tar så lang tid og ikke har mange merkelige og forskjellige ingredienser, som jeg må på spesialbutikker å handle. Det skader jo heller ikke at kaken har nyttige næringsstoffer, selv om jeg ikke er personen til
å spise kake til frokost.

Men jeg har derfor lagt min elsk på Raw kaker…både fordi de er nyttigere, super gode og ikke minst tar kort tid.

I går testet jeg ut sjokolade og karamellkake, og når ting er litt annerledes er det alltid litt spennende å se om barna også liker den…noe den gjorde.

Nå har jeg allerede en ide til å lage en juleversjon av denne…så følg med 🙂

 

Sjokoladebunn:

10 dadler uten stein
250 gr valnøtter
3-4 ss kakao
1 dl smeltet kokosolje
1 ts vaniljepulver

Karamelllag:
10 dadler uten stein
250 gr cashewnøtter
den tykke delen av kokosmelk
grovt salt (om ønskelig)

Fremgangsmåten:
1. Legg alle dadlene i vann i ca. 10 minutter.
2. Kok opp cashewnøtterene, og la dem koke i ca. 15 min.
3. Kjør valnøtter i en kjøkkenmaskin til det blir mel, og rør så inn kakao og vaniljepulveret.
4. Hell vannet av dadlene. Ta 10 dadler til bunnen og mos med en gaffel, før du rører inn nøtteblandingen og kokosolje.
5. Smør en liten form med olje, og press bunnen ut i formen. Sett den i kjøleskapet.
6. Hell vannet av cashewnøttene, og mos dem med en stavmikser. Tilsett dadlene og kokoskremen (den harde massen i kokosmelken etter at den har stått i kjøleskapet i noen timer).
7. Bre karamellen utover på bunnen, og strø salt oppå (om ønskelig).
8. Sett i kjøleskapet i vertfall en time, før servering. Oppbevares i kjøleskapet i en tett boks for lengre holdbarhet.

Inspirasjon: Fitfocus


0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Avatar placeholder

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *