Salatbonanza

Publisert av Janne Rossebø den

Salat er så mye mer en isberg salat med tomat og agurk…

Jeg har lært av en kokk, og en venn av meg, at den perfekte salaten må bestå av visse elementer: noe søtt, noe salt, noe krispy, noe surt/syrlig og noe mykt.

Her er noen tips til noen av mine favoritter. Noen ganger bruker jeg dem som et eget måltid i varmen, og da er jeg påpasselig med at jeg inkluderer en proteinkilde, som f.eks. ost eller kjøtt. Nøtter tilfører også sunt fett, og gjør salaten mer komplett. Ofte bruker jeg salater til å friske opp ett tung måltid, eller for å supplementere med noen grønt for et balansert, og/eller sunnere, måltid.

Dette er til inspirasjon, så ha i det du liker og ikke minst har på kjøkkenet. Men tenk på de 5 komponentene, for det er faktisk noe i det.

Bildet over er en «gresk salat»: modne tomater, agurk, løk, feta ost (må være gresk), salt og god ekstra virgin olivenolje. Smaker dessverre ikke helt det samme som på Kreta, men…

«Spinat og appelsinsalat»:

Babyspinat
ruccola
grovrevet gulrot
fileterte appelsinbiter
litt salt
litt ekstra virgin olivenolje
ferskpresset appelsinjuice
valnøtter

«Pastasalat»:

penne pasta
miks av finhakket og grovhakket modne tomater
finhakket løk
cottage cheese
salt og pepper
ekstra virgin olivenolje
Tips: tunfisk

«Treningssalat»:

Biter av grillet kylling
Salatmiks med grønnkål, rødbet og gulrotstrimler
Druer
Balsamico eddik med honning (la salaten «mørne» i denne)
ekstra virgin olivenolje
Tips: moserella ost og/eller så ha i valnøtter

«Grønnsaksalat»:

Salat miks (ulike typer grønn salat)
Skivet gulrot
Brokkolibuketter
Strimlet agurk
Tørket aprikos
Balsamico eddik med honning (la salaten «mørne» i denne)
ekstra virgin olivenolje
Tips: skivet parmesan ost

Generelt tenk at frukt også kan brukes i salater for å friske opp, og det gjelder også tørket frukt.

Kategorier: Generelt

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Avatar placeholder

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *