Hjemmelaget knekkebrød
Det finnes mange gode knekkebrød alternativer på markedet nå, men jeg synes ingenting slår mine hjemmelaget. I tillegg vet jeg akkurat hva som er oppi, og kan f.eks. begrense mengden salt, som det ofte finnes mye av i brød og knekkebrødprodukter.
Dette knekkebrødet er fullt av fiber, som magen din blir glad for. Bare husk å la røren trekke før du steiker, så frøene får svelle- da blir de sprøere og bedre for magen å fordøye. Når du spiser veldig fiberrik mat, bør man også husk å drikke ekstra, siden fordøyelsen av fiber også trekker til seg vann, som da må erstattes.
Du kan trikse og mikse litt med oppskriften under, i forhold til hva du har hjemme. I denne runden hadde jeg både chiafrø og gresskarkjerner i, og tok derfor tilsvarende mindre av noen andre frø.
Grunnoppskrift:
2 dl fibramel
2 dl havregryn
2 dl havrekli
2 dl sesamfrø
2 dl solsikkefrø
1 dl linfrø
1 dl kruskakli
En «dash» salt
7 dl vann
Sett ovnen på 180 grader, varmluft.
1. Bland alt sammen, rør godt og la den stå å svelle i minst 30 min. Den skal være klissete, er den tørket, så ha i litt mer vann.
2. Fordel deigen på to bakebrett (det kan være lurt å smøre bakepapiret med litt smør/olje, så det ikke henger så godt fast), deigen skal dras utover brettet med en slikkepott. Jo tynnere du lager, jo sprøere og mindre steketid trenger de.
3. Del oppdeigen i passe stykker med en pizzaskjærer.
4. Stekes i 30-45 min, alt avhengig av ovn og tykkelse. Åpne døra av og til for å slippe ut fuktighet.
5. Ta de ut, og la de avkjøle på rist.
0 kommentarer