Sunnere helgesnacks…:)

Publisert av Janne Rossebø den

Nøttebar med sjokolade og sjokobananbrøddav

Helg igjen, og tid for å kose seg litt ekstra, eller hva? Prøve å bruke litt ekstra tid på å lage noe sunnere snacks. Nøttebarene kan du lett bruke som mellommåltid, og du kan velge om du vil ha sjokolade på den eller ikke…Men Sjokobanabrødet «jukset» jeg litt, og det er lov i en hektisk hverdag, for det finnes mange bra og sunne ferdig mixer, som kan modifiseres 🙂

Nøttebar:
3 dl valnøtter
2 dl mandel
2 ss smør
1 ss vann
1 ss honning
1 ts bakepulver
2 ts kanel
1 ts kardemomme
Litt salt
Kjør mandler, bakepulver og krydder i en blender, smelt smøret og tilsett resten.
Trill til en pølse og trykk ut til deigen er ca. 1 cm, på et bakepapir. Stekes i 10-12 min på 190 grader. Den blir fort svart, så pass på. Kuttes opp mens den enda er varm og NYT!

Ønsker du sjokolade på; smelt 70 % kokesjokolade og hell over. Sett i kjøleskap en liten stund, eller spis dem med en gang om du ikke kan vente 😉

Sjokobananbrød:
Semper lys mix (kjøpt på Kiwi- men annen mix som f.eks. den fra funksjonell mat: sunnere kakemix, fungerer like bra)2 store modne bananer
3 ss kakao
1 plate kokesjokolade 70 %, hakket.
Kjør alt i en kjøkkenmaskin og ha i en smurt/bakepapirkledd brødform. Stekes på 225 grader i 35-34 min (les anvisninger på pakken, om du bruker en annen type).
GOD HELG!

 

Kategorier: Generelt

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *