Søte, saftige, sunne og deilige bananmuffins uten hvetemel og rafinert sukker.

Publisert av Janne Rossebø den

Fordeler med å bruke havremel…

Havre inneholder mye fiber som bidrar til at maten blir lengre i magesekken og at næringsopptaket tar lengre tid. Du holder deg dermed mett lengre og får et mer stabilt blodsukker. Fiber er også veldig bra for mage- og tarmen, i og med at den forbedrer tarmens bakterieflora. Og havren bidrar til å redusere kolesterolnivået i kroppen. (1)

Ingredienser (til ca. 12 muffins): bloggmuffins

2 modne bananer

3 ss raps/olivenolje

4 ss honning

4 egg

2, 5 dl havremel (kjør havregryn i en foodprosessor og vips: havremel!)

en liten klype salt

1/2 ts bakepulver

1 ts toppet kanel

Begyn med å mose bananene og rør alt sammen til en flytende røre.Er bananene veldig brune, så kan det være en ide og ikke ta så mye honning i, og du ikke vil ha de veldig søte.

Er du veldig glad i sjokolade kan du tilsette 50 gram hakket kokesjokolade 70 %.

Stekes i 20-25 min. på 175 grader og nytes best varme

Inspirasjon til oppskrift fra www.vektklubben.no

 

Kilder:

1. Opplysningskontoret for brød og korn – http://www.brodogkorn.no/nyheter/havre-er-sunt-og-trendy/


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *